Revisitar “Breaking Bad”, o com rememorar una de les millors sèries de tots els temps

La sèrie de Vince Gilligan es va convertir en un clàssic des del primer espisodi

Foto: El País
Bryan Cranston en el paper de Walter White                 Foto: El País

“Breaking Bad” es va estrenar el 20 de gener de 2008 a la cadena de televisió americana AMC convertint-se inesperadament, en una sèrie de culte que va desbancar a d’altres produccions amb molt més pressupost. El seu frenètic episodi pilot, va ser el ganxo perfecte perquè esdevingués un fenomen que va enganxar a milions d’espectadors d’arreu del món.

El protagonista de la sèrie és Walter White, un brillant científic que va ser apartat del seu propi projecte i que viu frustrat fent de professor de química en un institut de mala mort. Per si això no fos prou, la seva dona, Skyler White, és un autèntic corcó que el controla contínuament mentre que el seu fill, Walter Junior, pateix una paràlisi cerebral que li dificulta el moviment. A més, el sofert Walter, també ha de treballar netejant cotxes en un garatge per poder pagar totes les despeses familiars.

El panorama, de per si, ja és desolador, però fins a cert punt podríem dir que s’emmarca en els “First world problems” que gran part de la població occidental acaba tenint tard o d’hora. El punt d’inflexió però, ja apareix en el primer episodi on Walter White és diagnosticat de càncer de pulmó inoperable.

A partir d’aquí, és quan Walter White treu el seu costat obscur fruit de les humiliacions que ha patit al llarg de la seva vida i decideix associar-se amb un ex-alumne, Jesse Pinkman, per començar a fabricar Metamfetamines  i així, poder deixar una herència digna a la seva família abans de morir.

Segur que la majoria de vosaltres ja l’haureu vista, i si no ho heu fet, feu-ho ja, perquè us esteu perdent una de les millors sèries televisives de la història contemporània junt amb “The Sopranos” i “The Wire”. No sabem quan de temps podrem gaudir d’aquesta sèrie a la plataforma Netflix, però per si de cas, aprofiteu i feu una marató, perquè la sèrie s’ho val.

Nota: 10/10

Autor: Miquel Gelada

 

 

One thought on “Revisitar “Breaking Bad”, o com rememorar una de les millors sèries de tots els temps

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: