“Nocturnal animals”, l’or en brut desaparcebut

La darrera proposta de Tom Ford eleva el suspens fins al paroxisme

actriu
Amy Adams a “Nocturnal Animals”. Foto: Next Best Picture

Poques vegades ens trobem amb pel·lícules que aconsegueixin mantenir-nos clavats a la butaca amb el cor en un puny i en el més escrupolós dels silencis. Si trobar-les resulta una epopeia, tenir-les a l’abast de la mà és un miracle, i aquest és el cas de “Nocturnal Animals”; una pel·lícula de suspens que va passar per la gran pantalla sense pena ni glòria malgrat que es mereixeria estar entre els millors films del 2016. Des del 5 d’agost, “Nocturnal Animals” ja es pot trobar al catàleg de Netflix i si teniu 2 hores lliures, no dubteu ni un segon a gaudir d’un film que, a la llarga, acabarà obtenint el reconeixement que es mereix.

“(…) Susan rep un manuscrit del seu ex-marit titulat “Nocturnal Animals”, la novel·la que acaba de confeccionar”.

El darrer diamant en brut de Tom Ford, narra la història de Susan Morrow (Amy Adams), una atractiva galerista que viu una vida infeliç malgrat tenir tots els luxes desitjables i un marit del qual es va enamorar a primera vista. Aquesta luxosa façana amaga el seu insomni nocturn i una profunda tristesa que l’acompanya al llarg del dia. Només de començar el metratge, Susan rep un manuscrit del seu ex-marit titulat “Nocturnal Animals”, la novel·la que acaba de confeccionar. En el moment en què Susan en comença la lectura se’n adona que el protagonista és el seu exmarit, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) qui a mode autobiogràfic, narra el terrible succés que va viure abans de conèixer-la.

“(…) és millor que siguin els propis espectadors els que s’endinsin en aquesta història, digna successora del mestre del suspens Alfred Hitchcock”.

El que ve a continuació, és el descens als inferns que va experimentar el seu ex-marit durant un viatge en cotxe amb la seva anterior família, de qui Susan ni tant sols en coneixia l’existència. Aprofundir més en la història constituiria un delicte per “spoiler” del qual no en resultaria indemne i per aquest motiu, és millor que siguin els propis espectadors els que s’endinsin en aquesta història, digna successora del mestre del suspens Alfred Hitchcock.

Malgrat les sòbries actuacions d’Amy Adams, en el paper de Susan Morrow,  i de Jake Gyllenhaal, encarnant a l’exmarit Edward Sheffield; els actors que s’emporten tota la glòria són Aaron Taylor i Michael Shannon. El seus papers com a actors secundaris, aporten la brillantor i cruesa que necessitava el relat i ens mostren al superb Michael Shannon brodant un actuació tant genial com la que vam poder veure a Take Shelter.

En definitiva, “Nocturnal Animals” és una pel·lícula imprescindible per a tots els amants del millor cinema de suspens i una excel·lent proposta per als qui vulguin submergir-se durant dues hores dins d’una trama en majúscules.

Nota: 8,5/10

Autor: Miquel Gelada

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: