La fragilitat de l’home a “The Lost Honour of Cristopher Jefferies”

CHRISTOPHER_JEFFERIES_01.jpg
Jason Watkins interpretant a Christofer Jefferies

La vida d’una persona normal, com cantaven els anglesos “Pulp” al seu tema “Common People”, no està tant plena d’emocions i aventures com els nens de papà es creuen. És monotonia, és supervivència, és lluitar contra un destí marcat a sang i foc, però malgrat tot, si no hi haguessin obstacles la vida seria força avorrida. Així és com és la vida de Cristopher Jefferies, un professor d’escola jubilat que té una vida solitària però malgrat tot, és com la majoria de vides normals i corrents.

Les seves excentricitats el fan ser un home difícil d’entendre i de desxifrar però tot i això segueix sent una persona amb certa reputació a l’institut on treballava i al barri on resideix. És l’arrendador d’un parell de cases on hi viuen dues joves parelles a qui ajuda desinteressadament quan és necessari. D’un dia per l’altre però, desapareix una de les joves que vivia en una de les cases llogades. Al cap de poc temps la jove és trobada assassinada i el crim es converteix en un espectacle mediàtic.

“La seva manera de moure’s i de parlar fan que l’opinió pública dicti sentència abans que ho faci el jutge (…)”.

És llavors quan la policia comença a investigar el crim i la vida de l’estrany professor d’escola canvia per sempre en ser acusat com a principal sospitós del crim. La seva manera de moure’s i de parlar fan que l’opinió pública dicti sentència abans que ho faci el jutge, i llavors és quan comença el descens als inferns d’un home que tant sols ha comès el pecat de ser diferent en un món d’iguals.

“destaca Jason Watkins en el paper de l’estrafolari Cristopher Jefferies, un personatge rar i entranyable a parts iguals”. 

Aquesta mini-sèrie del director de “Nothing Hill”, Roger Michell, ens mostra en menys de dues hores la fragilitat de l’ésser humà i com la vida pot donar un gir de 360 graus per situar-te en el lloc més insospitat. Un cop més, Netflix ens presenta un drama senzill però a la vegada, efectiu, ben elaborat i amb unes interpretacions sòbries entre les quals destaca Jason Watkins en el paper de l’estrafolari Cristopher Jefferies, un personatge rar i entranyable a parts iguals. Un drama 100% recomanable pels qui busquin defugir dels films d’acció i les grans produccions.

Nota: 7/10

Autor: Miquel Gelada

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: