“The Edge of Seventeen” és bon cinema “teen”

EDGE OF SEVENTEEN
Hailee Steinfeld i Woody Harrelson a “The Edge of Seventeen”. Foto: The Wrap

El cinema “teen” no ha gaudit mai d’una bona acollida per part de la crítica ni ha aconseguit sembrar milers de fans arreu del món. Més aviat s’ha caracteritzat per fer una banalització de l’adolescència, una de les etapes més complexes de l’ésser humà en què la persona adquireix les eines que li permetran afrontar el dia de demà i les dificultats intrínseques de la vida. Afortunadament, no totes les pel·lícules són com “American Pie” i en els darrers anys hi ha hagut un salt qualitatiu en el gènere i films com “Juno” o sèries com “13 Reasons Why” han incidit en aspectes més profunds d’aquesta etapa de la vida com són les inseguretats, l’assetjament escolar o els embarassos no desitjats.

“Una altra de les figures claus del film és el professor Mr.Bruner (Woody Harrelson), un home que respon amb cinisme el pessimisme innat de Nadine”.

“The Edge of Seventeen” és un bon exemple del que pot donar de si un gènere que fins fa poc només servia com a divertimento d’adolescents àvids de sexe i grolleries. El film ens narra la història de Nadine Bird (Hailee Steinfeld), una adolescent de 17 anys poc usual que va patir assetjament escolar i que viu marcada per la traumàtica mort del seu pare en un accident de trànsit. Conèixer a Krista, la seva única amiga, la va ajudar durant la seva infància, però que després acabés sent la parella del seu germà va ser la punyalada definitiva a una Nadine nascuda per perdre. Una altra de les figures claus del film és el professor Mr.Bruner (Woody Harrelson), un home que respon amb cinisme el pessimisme innat de Nadine. La sort sembla que li ha donat l’esquena a Nadine però l’aparició del peculiar company de classe Erwin Kim (Hayden Szeto) farà que la seva vida doni un gir inesperat.

Podríem estar parlant d’una altra estúpida pel·lícula per adolescents però “The Edge of Seventeen” té ànima i una actriu que, literalment, esparraca la pantalla amb una actuació que es mereixeria tots els Oscars del món. Es tracta de Hailee Steinfeld, una actriu que caldrà seguir i que malgrat la seva joventut, ja va ser nominada a un Òscar per la seva interpretació a “True Grit” dels germans Coen. També caldria mencionar la magnífica interpretació de Woody Harrelson interpretant el professor Mr.Bunner amb mestratge.

En definitva, “The Edge of Seventeen” és una bona pel·lícula sobre els problemes de l’adolescència i l’epopeia que significa l’impàs de la infantesa a la vida adulta. Si disposeu de la plataforna Netflix no dubteu en donar-li una oportunitat.

Nota: 7/10

Autor: Miquel Gelada

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: