La infertilitat a debat a “Private Life”

private life
Fotograma de “Privat Life”. Foto: Variety

El drama de la infertilitat compta fins ara amb produccions cinematogràfiques catastrofistes que auguren societats distòpiques on la manca de fertilitat condueix al caos a “Children of men” o a l’opressió de la dona a “The Handmaid’s Tale”. Enmig d’aquestes prediccions nefastes de ciència-ficció s’erigeix el darrer film de Tamara Jenkins, “Private Life”, un drama modest i sense pretensions que ens submergeix en la problemàtica d’una parella que vol tenir un fill i que per tal d’aconseguir-ho recorre a tots els mitjans clínics possibles.

“L’obsessió de la parella per tal d’aconseguir el seu objectiu fa que recorrin a totes les tècniques possibles (…)”.

Els protagonistes del metratge són Rachel (Kathryn Hahn), una escriptora de més de 40 anys obsessionada amb tenir descendència i el seu marit Richard (Paul Giamatti), que veu com el seu matrimoni trontolla degut al seu problema d’infertilitat. L’obsessió de la parella per tal d’aconseguir el seu objectiu fa que recorrin a totes les tècniques possibles fins que el doctor els hi aconsella que es busquin una donant d’òvuls. Aquest situació genera més tensions en el si de la parella fins que apareix una tercera persona que pot solucionar els seus problemes. Es tracta de la filla del germà de Richard, Sadie (Kayli Carter), una jove utòpica que està cursant estudis cinematogràfics i que veu la donació dels seus òvuls com un gest altruista per tal d’ajudar a uns “oncles” que sent com els seus pares.

La senzillesa i humanitat amb que la directora Tamara Jenkins aborda una problemàtica molt comuna per a milers de parelles fa que l’espectador pugui empatitzar amb uns personatges propers i realistes. Les brillants interpretacions del triangle protagonista conformat per Kathryn Hahn, Paul Giamatti i Kayli Carter apuntalen un drama amb tocs de comèdia negra i tones d’empatia respecte a una situació que produeix molta frustració als qui l’han de patir.

“(…) els “Gotham Awards” d’enguany es preveuen bastant disputats ja que l’aclamada “First Reformed” també ha mostrat les seves credencials per fer-se amb bona part dels guardons”.

Una vegada més, la plataforma Netflix torna a fer una aposta pel cinema compromès produint un drama que, com el film que vam analitzar en el darrer post dona una alenada d’aire fresc al cinema d’autor posant de relleu les problemàtiques de la societat occidental del segle XXI. De moment, la directora del film, Tamara Jenkins, ja ha estat nominada als “Gotham Awards” d’enguany pel seu guió mentre que l’actriu Kathryn Hahn, ho ha estat com a millor actriu. Tot i això, els “Gotham Awards” d’enguany es preveuen bastant disputats ja que l’aclamada “First Reformed” també ha mostrat les seves credencials per fer-se amb bona part dels guardons, així que “Private Life” haurà de competir amb el bo i millor del cinema independent.

Nota: 7/10

Autor: Miquel Gelada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: