Mor Stan Lee, un dels creadors dels herois de Marvel

Stan Lee amb una figura de “Spiderman”. Foto: USA Today

Avui ha mort als 95 anys d’edat una de les llegendes del còmic nord-americà, Stan Lee. Juntament amb Jack Kirby va crear alguns dels personatges més rellevants dels clàssics de Marvel Comics com són: “Els 4 Fantàstics”, “DareDevil”, “L’ increïble Hulk, “Iron Man” o “Xmen”, entre d’altres. Els increïbles personatges creats per Stan Lee van suposar un autèntic impuls per a Marvel Comics durant els anys seixanta i van catapultar a la companyia en la la seva lluita vers DC Comics, l’altre gran editorial americana de còmics.

“(…) les seves creacions a la Marvel Comics han estat portades al cinema o s’han adaptat en format de sèrie (…)”. 

Durant aquest darrer any els seus problemes de salut havien empitjorat i avui ha estat la seva filla qui s’ha encarregat de comunicar al portal TMZ la seva mort. El seu llegat és incalculable i les seves creacions a la Marvel Comics han estat portades al cinema o s’han adaptat en format de sèrie en múltiples ocasions. Personatges com “Spiderman”, “Hulk” o “Wolverine” dels X-men ja formen part de la cultura popular a nivell global i malgrat que Stan Lee hagi passat a millor vida, els seus personatges mai moriran.

 

Autor: Miquel Gelada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: