“The Children Act”: Ni Emma Thompson pot salvar un vaixell a la deriva

thechildrenact
Fotograma de “The Children Act”. Foto: ismorbo.com

· Richard Eyre ens deixa freds amb una mala adaptació de “La llei del menor” de Ian McEwan

Els dilemes religiosos i morals sempre han constituït un bon filó cinematogràfic i pel·lícules com “The Children Act” posen en evidència la vigència d’aquesta problemàtica. Fins a quin punt un credo religiós pot guiar la vida d’una persona conduint-la fins a la mort?. A “First Reformed” un home buscava expiar el seus pecats dedicant la seva vida al servei de l’església evangelista mentre que a “The Children Act”, un menor es debat entre la vida i la mort quan ha d’escollir entre seguir les seves creences com a  testimoni de Jehovà o sobreviure gràcies a una transfusió de sang.

“(…) Adan (Fion Whitehead), és un menor d’edat amb leucèmia que es nega a fer-se una transfusió de sang degut a les creences religioses que li han inculcat els seus pares”.

“The Children Act” (La llei del menor) ha estat l’adaptació cinematogràfica del llibre de nom homònim escrit pel britànic Ian McEwan, i que s’ha atrevit a dur a la gran pantalla el director anglès Richard Eyre. El film ens narra la història de la fiscal Fiona Maye (Emma Thompson), una dona forta que assumeix el càrrec de jutgessa al Tribunal Superior de Justícia de Londres portant tota mena de casos relacionats amb drets familiars. La importància del seu càrrec i el temps que hi dedica la distancien del seu marit fins al punt de provocar una crisi matrimonial. És en aquests moments d’incertesa familiar quan se li presenta el cas del jove Adan (Fion Whitehead), un menor d’edat amb leucèmia que es nega a fer-se una transfusió de sang degut a les creences religioses que li han inculcat els seus pares. El jove apareix amb força en la vida de la impertèrrita fiscal generant-li un torrent de sentiments que fins aquells moments no havia experimentat.

thechildrenact1
Fotograma de “The Children Act”. Foto: Headstuff.org

El film de Richard Prior no aconsegueix captar l’atenció de l’espectador i acaba convertint-se en un melodrama lacrimogen al més pur estil de les telenovel·les de tarda. Les actuacions convincents de la magnífica Emma Thompson, encarnant a la fiscal Fiona Maye, o de Stanley Tucci en el paper de marit insatisfet no aconsegueixen fer arrancar un film amb una bona premissa i un mal desenvolupament.

Qui la vulgui veure en VOS (Versió Original Subtitulada) pot fer-ho al Cinema Balmes de Barcelona tot i que, llegint la crítica que fan de “Bohemian Rhapsody”al “Blog dels Bastards”, la opció més recomanable seria anar a veure primer el biopic de Freddie Mercury.

Nota: 5.5/10

Autor: Miquel Gelada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: