Confirmat: El nou ‘Akira’ de carn i ossos s’estrenarà el 2021

· L’encarregat de portar a la gran pantalla l’anime de Katsuhiro Otomo serà el neozelandès Taika Waititi

Imatge promocional de l’anime ‘Akira’. Foto: La Vanguardia.

Podriem afirmar -sense por d’equivocar-nos- que ‘Akira’ de Katsuhiro Otomo és una de les obres magnes del manga japonès. La seva història distòpica ambientada a la ciutat devastada de Neo-Tòquio del 2019, després de la IIIa Guerra Mundial, va suposar una autèntica revolució del gènere Ciberpunk.

“L’adaptació del manga a l’anime va ser realitzada pel mateix Katsuhiro Otomo l’any 1988 (…)”.

El manga va causar furor al Japó i a la resta del món entre el 1982 i el 1990, que és el temps que va trigar Katsuhiro Otomo en escriure les aventures de Kaneda i Tetsuo, els protagonistes d’un Tòquio futurista sumit en el caos i encapçalat per un govern tirànic. L’adaptació del manga a l’anime va ser realitzada pel mateix Katsuhiro Otomo l’any 1988 i obviament, difereix del manga original perquè encara li quedaven dos anys per acabar-lo. L’èxit internacional que va conrear va aplanar el terreny perquè a posteriori, animes com ‘Bola de drac’ (1986) o ‘Pokemon’ (1997) obtinguessin un èxit forassenyat més enllà del Japó.

Tetsuo Shima, personatge de Akira. Foto: Eldiario.es.

Ara, 31 anys més tard del naixement del millor anime postapocalítpic de la història, s’ha fet pública la data de sortida al mercat de la primera adaptació cinematogràfica amb personatges de carn i ossos. Concretament, l’estrena tindrà lloc el 21 de maig de 2021 i estarà dirigida per Taika Waititi, autor entre d’altres, de blockbusters d’èxit com ‘Boy’ (2010), ‘Thor Ragnarock’ (2017), o la més recent ‘Avengers: Endgame’ (2019). A diferència d’altres animes que han estat portats a la gran pantalla amb actors de renom -com és el cas de ‘Ghost in the Shell’ (2017) amb Scarlet Johansson- Taika Waititi té la intenció de ser fidel a l’obra de Katsuhiro Otomo contractant a autors asiàtics .

Fotograma de l’anime ‘Akira’. Foto: Cinemania.

Com a apunt negatiu, cal destacar que la història transcorrerà a Neo-Manhattan en comptes del Neo-Tòquio original i que la relació entre els protagonistes, Kaneda i Tetsuo, serà familiar perquè seran germans en comptes d’amics de la infantesa. Amb el director i la data d’estrena confirmades, tot fa pensar que una vegada més, la Warner Bros es carregarà un clàssic de l’anime japonès per convertir-lo en un blockbuster taquiller allunyat de l’essència original.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es mikiblog-1.png

Autor: Miquel Gelada


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: