Half Nelson i les lliçons d’història

·Ryan Gosling es menja la pantalla en un drama social que podria haver filmat Ken Loach

De pel·lícules sobre centres edcuatius conflictius se n’han rodat centenars i de ben segur que molts recordaran l’arxiconeguda ‘Dangerous minds’, film que va tenir gran repercussió el 1995. Però tan sols un any més tard, una altra cinta es va obrir camí en aquest ‘subgènere’ malgrat que la història es centri en la relació que neix entre els dos protagonistes Dan Dunne (Ryan Gosling) i Drey (Shareeka Epps).

La cinta ens mostra a un jove Ryan Gosling interpretant el paper d’un professor d’història, Dan Dunne, amb una metodologia poc ortodoxa i passant-se el pla d’estudis per l’entrecuix. El seu objectiu és el d’intentar canviar quelcom del món que els hi ha tocat viure, tant als seus alumnes com a ell, però el seu drama particular rau en el fet que és incapaç d’endreçar la seva desordenada i caòtica vida. Addicte al crac i a la cocaïna, és incapaç de separar les addiccions de la seva vida a l’escola, fins que un bon dia, una de les seves alumnes de família desestructurada, Drey, l’enxampa consumint.

A partir d’aquest moment, s’inicia entre ambdós personatges una sòlida amistat que posarà a prova a Dan i a Drey, mostrant-nos la complicitat existent entre els dos, units involuntàriament pel nexe en comú de les drogues, un per consumidor i l’altre per ser apadrinada per un traficant.

Tot i que Ryan Gosling va ser nominat a un Oscar de l’acadèmia pel seu brillant paper, Forest Whitaker li va arrabassar amb la seva interpretació a ‘The Last King of Scotland’, havent-se de conformar Gosling amb un Independent Spirit Award.

Sense cap mena de dubte, qui tingui inclinacions pel cinema de directors com Ken Loach o David Simon, trobarà en ‘Half Nelson’ un bon passatemps.

Plataforma: Amazon Prime

Nota: 7/10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: